Hellapoliisin tarina

Mistä kaikki alkoi?

Tiesitkö, että Hellapoliisi on ollut yksi Suomen ensimmäisistä ruokablogeista?


Elettiin syksyä 2005 ja olin saanut juuri neljännen tyttäreni ja jäänyt äitiyslomalle. Olin Lintu75 -nimimerkilläni tuttu Vauva-lehden ruokapalstalla, jossa monet huhuilivat kyselläkseen apuja ruoanlaittopulmissa. Mietin kuinka saattaisin pitää kokin ammattitaitoa yllä lapsia hoitaessa ja perustin blogin, jonne kirjoitin ja kuvasin perheemme ruokareseptejä.
Jo alusta asti seuraajia oli runsaasti. Puskaradio lauloi ja seuraajamäärät kasvoivat vuosien saatossa. Kahden aktiivisen harrasteluvuoden jälkeen perustin toiminimen, kun nuorin lapsistani oli vain 2-vuotias. Ohessa tein töitä ammattikeittiössä, sillä olin jäänyt neljän lapsen kanssa yksin, eikä yritystoiminta tietenkään aluksi täysin uudella alalla ollut tuottoisaa. Työpäivät venyivät seitsemänä päivänä viikossa 18-20 tuntisiksi ja nukkumaan menin viimeistään aamuneljältä, sillä kello soi taas seitsemältä. Kun uupumus oli käsin kosketeltavaa, jättäydyin pois päivätyöstä ja keskityin täysin yritykseeni. Perheemme elämää on siivittänyt jo yli 16 vuotta yritys, josta on vaikea ottaa vapaata. Se on työn lisäksi elämäntapa, jota olen jo pitkään pyörittänyt valokuvaaja-mieheni kanssa kahdestaan. Koko perhe tekee yrityksessä aikataulujen puitteissa töitä. Yhteisiä kirjoja on tehty myös lasten kanssa. On ollut hienoa olla mukana luomassa suomalaista ruokakulttuuria ja sen näkymistä netissä lähes nollasta tähän päivään.
hellapoliisi_logo_web

Hellapoliisi logo 2007

Ensimmäinen käytössä ollut versio Hellapoliisi -logosta.
Matkan varrella olin löytänyt miehen, joka oli pitkän linjan media-alan ammattilainen. Hän otti hoitaakseen sivuston kehittämisen ja tekniset toteutukset. Oli kätevää, kun valokuvaaja ja tekninen apu löytyi kotoa. Olemme yhdessä luotsanneet Hellapoliisia jo vuosia ja lokakuussa 2021 tuli täyteen 16 vuotta Hellapoliisina. Olemme päässeet tekemään huikean mielenkiintoisia asioita yhdessä ja erikseen. On ollut hienoa nähdä blogien tuleminen ja ruokakulttuurin moninainen muuttuminen täysin nollasta tähän hetkeen. Olemme rohkeasti olleet mukana erilaisissa sosiaalisen median kanavissa ja Hellapoliisin löytääkin sivuston lisäksi Instagramista, Facebookista, Pinterestistä, YouTubesta, LinkedInistä ja TikTokista.

Nykyisin Hellapoliisi on monipuolinen yritys, jonka palveluita voi hyödyntää yritysasiakkaiden lisäksi myös yksityishenkilöt. Löydät tarjottavia palveluita esimerkiksi näiltä sivuilta.
hellapoliisi_fi

Hellapoliisi logo 2010

Toinen versio Hellapoliisi -logosta. Tämä logo oli mm. ensimmäisen Hellapoliisi- kirjan kannessa. Logo oli käytössä aina vuoteen 2018 asti. Logon piirsi Ossi Hiekkala.

Hellapoliisi.fi 2014

Uuden ominaisuuden testaus hellapoliisi.fi -sivustolla vuonna 2014. Kuvattu puhelimella.